Wij helpen je graag om de vacature Warehouse Manager succesvol in te vullen
De langdurige verbinding, tussen kandidaat en werkgever.

Logisch, toch?

Op zoek naar een baan als Transport Manager? Logisch werving en selectie helpt je graag!
Een oprechte aanpak met resultaat.
Logisch, toch?
Op zoek naar een baan als Logistiek Manager? Logisch werving en selectie helpt je graag!
Wij verrassen en maken het persoonlijk.

Logisch, toch?

Logistiek Supply chain Operations

Hoofd Inkoop en Logistieke Planning

VERVULD

Vacature Hoofd Inkoop en Logistieke Planning

ELEQ ontwikkelt en produceert stroom- en spanningstransformatoren, omvormers, meetinstrumenten en aansluitkasten. In nauwe samenwerking met klanten worden innovatieve ideeën omgezet in slimme oplossingen. Met verkoop- en productielocaties in Steenwijk en Kerpen (Duitsland) bedient ELEQ een wereldwijde klantenkring. Om de afdeling Inkoop/ Logistiek strategisch verder te ontwikkelen zijn wij exclusief op zoek naar een:

Hoofd Inkoop en Logistieke Planning

Het belangrijkste onderdeel van deze functie is het (mede) vaststellen van het strategisch inkoop en logistieke beleid en het realiseren daarvan. Het Logistieke proces moet verder worden ingericht. ELEQ heeft als groeistrategie dat ze de samenwerking met hun klanten gaan uitbreiden. Niet alleen leverancier zijn maar tijdens de ontwerpfase als partner om tafel zitten. Deze functie is daarom in ontwikkeling en krijgt een steeds voornamere rol. Met name op het gebied van Inkoop neem je een belangrijke voortrekkersrol. Je gaat op zoek naar nieuwe leveranciers, onderhandelt over meerjarencontracten en draagt de verantwoording voor het Logistieke budget. In deze functie geef je leiding aan 4 personen. Zij verzorgen de administratie en voeren de planning van materialen en daar bijhorende inkoop uit. In deze spilfunctie rapporteer je aan de Manager Operations.

Aanvullende werkzaamheden;

  • Vertalen productieplannen in jaarplannen voor materiaalvoorziening, opslag en vervoerscapaciteit,
  • Adviseren over strategische aankopen en investeringen,
  • Initiëren van logistieke verbeteringen in het systeem (Axapta),
  • Afhandeling afwijkende performance, escalaties en mogelijke claims van leveranciers,
  • Inhoudelijke vaststellen inhoud van raamcontracten inclusief risicodekking.

De ideale Hoofd Inkoop en Logistieke Planning

Heeft een sterke en proactieve persoonlijkheid die daadkrachtig is en kritisch kan kijken naar het huidige proces. Daarnaast ben je communicatief vaardig en heb je relevante ervaring in een technische productie omgeving. Omdat de leveranciers wereldwijd zitten en je ook verantwoordelijk bent voor het inkoopbeleid van de productielocatie in Duitsland zijn beheersing van de Duitse en Engelse taal een pre.

Je beschikt over;

  • Afgeronde hbo opleiding,
  • Ervaring met strategische Inkoop en Logistiek,
  • Aantal jaren leidinggevende ervaring,
  • Een sterke drive om jezelf en het bedrijf te ontwikkelen,
  • Ondernemerschap.

Over ELEQ

ELEQ speelt wereldwijd al meer dan 70 jaar een vooraanstaande rol op het gebied van het beheersen en verbinden van elektrische energie. ELEQ ontwikkelt, produceert en levert stroom- en spanningstransformatoren, omvormers, meetinstrumenten en aansluitkasten voor o.a. de energiemarkt en openbare verlichtingssystemen.

Tot de brede en internationale klantenkring behoren energiebedrijven, marine, industrieën, gemeenten, provincies, onderaannemers, lichtmastfabrikanten, luchthavens en producenten van vermogenstransformatoren, vermogensschakelaars en generatoren. Binnen het Product Development Center en de verkoop- en productielocaties in Nederland (Steenwijk) en Duitsland (Kerpen) wordt met passie en plezier gewerkt, waarbij zorg voor kwaliteit en het milieu van het grootste belang zijn. Bij ELEQ werken totaal 250 enthousiaste medewerkers.

Het aanbod

ELEQ heeft je als werkgever veel te bieden. Allereerst een zeer uitdagende baan bij een groeiende organisatie. Je komt te werken in een uitdagende en internationale omgeving met korte lijnen. Hierin krijgt je veel vrijheid en ruimte voor eigen inbreng en ondernemerschap. ELEQ kent uitstekende arbeidsvoorwaarden conform de CAO Metalektro.

Over Logisch werving en selectie

Logisch is gespecialiseerd in het bemiddelen van hbo- en wo-professionals binnen de vakgebieden Supply Chain, Logistiek en Operations. Wij bemiddelen in zowel vaste functies (werving en selectie) als interim-opdrachten (interim-management) in heel Nederland.

Opdrachtgever

ELEQ b.v.

Publicatiedatum

02.09.2018

Publicatie eindigt

30.11.-1

Recruitment Consultant

Petra Venema-de Jong

Hoofd Inkoop en Logistieke Planning
ELEQ b.v.
Medewerkers
Vivienne van  Kesteren
Meer details
Standplaats
Tukseweg 130, 8331 LH Steenwijk
Match criteria
Opleidingsniveau
  • HBO
Dienstverband
  • Vast
Regio
  • Overijssel
Logisch Werving en Selectie B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.